Plantion opent nieuwe hal voor productaanvoer

Afzetorganisatie Plantion heeft deze week een nieuwe multifunctionele hal officieel geopend. De hal is gebouwd als uitbreiding van het bedrijvencomplex in het Gelderse Ede.

Plantion+opent+nieuwe+hal+voor+productaanvoer
© Plantion

De opening vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering, waarbij ook de jaarcijfers van Plantion voor 2022 werden gepresenteerd. De nieuwe bedrijfshal heeft een oppervlakte van 6.250 vierkante meter en herbergt verschillende functies onder één dak. Met zeven laaddocks en een grote logistieke ruimte is de hal voortaan de primaire locatie voor de productaanvoer.

Met de nieuwe hal hebben klanten volgens de directie meer en betere faciliteiten. Bedrijven kunnen flexibel in te delen box- en koelruimtes huren voor gebruik zeven dagen per week en 24 uur per dag. Op 1 juli gaan de eerste huurders in het pand, medio augustus wordt de logistieke ruimte in gebruik genomen.

Uit de Plantion-jaarcijfers voor 2022 blijkt dat de omzet van de organisatie na het recordjaar 2021 daalde met 7,2 procent naar 106,4 miljoen euro. Belangrijke oorzaken van de lagere omzet zijn de negatieve effecten van de oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen, inflatie en het gedaalde consumentenvertrouwen.


Negatief resultaat

De omzetdaling komt vooral voor rekening van de 15 procent lagere aanvoer via de klok. De omzet van bemiddeling was vergelijkbaar met het jaar ervoor, terwijl de omzet uit digitale bemiddeling toenam. In combinatie met investeringen en gestegen kosten sloot Plantion het jaar 2022 af met een negatief resultaat van 1,1 miljoen euro.

De aanhoudende ontwikkelingen in binnen- en buitenland en het relatief koude en natte voorjaar bezorgden Plantion een moeilijke start van 2023. Waar de klok relatief goed presteerde, blijft dit jaar tot dusver de omzet van bemiddeling wat achter bij de doelstelling. Voor het verloop van 2023 verwacht Plantion betere resultaten, onder meer door uitbreiding van de dienstverlening en door scherp te zijn op kostenbesparing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer