Plantion houdt rekening met omzetdaling van 5 procent

Bloemenveiling Plantion verwacht dit jaar een omzetdaling van 5 procent. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering. Voor komend jaar rekent Plantion met herstel en verdere investeringen in nieuwe dienstverleningsconcepten.

Plantion+houdt+rekening+met+omzetdaling+van+5+procent
© Jorien Slager

Uit de gepresenteerde cijfers tot en met week 48 van dit jaar blijkt dat vooral de klokomzet heeft geleden onder de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de hoge temperaturen in de zomer en de gestegen transportkosten vanuit onder meer Afrika. De divisies 'Bemiddeling' en 'Groencentrum Plantion' hebben de omzet wel weten te stabiliseren.

Voor 2023 heeft de bloemenveiling zichzelf een omzetgroei van 5 procent als doelstelling opgelegd, met stabilisering van de klokverkoop en doorgroei van de digitale verkoop. Met de combinatie van digitaal en fysiek verkopen, heeft Plantion dit jaar ervaring op kunnen doen.


Concept uitrollen naar groencentrum

Begin volgend jaar wordt dit concept ook uitgerold naar het groencentrum. 'Inkopers kunnen producten zo op zelfgekozen momenten bekijken, via de webshop bestellen en direct meenemen of laten bezorgen', aldus Plantion.


Daarnaast wordt in de zomer van 2023 de nieuwe aanvoerhal van Plantion opgeleverd, met extra boxruimte en faciliteiten als koelcellen. 'Dat vormt een belangrijke schakel in de toekomstige logistieke dienstverlening van ons inkoopcentrum.'


Plan B

Overigens meldt Plantion wel dat er, vanwege de onvoorspelbaarheid van de markten op dit moment, ook een 'Plan B' achter de hand wordt gehouden. Wat dat precies inhoudt, werd niet toegelicht tijdens de algemene ledenvergadering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer