Waterschap Brabantse Delta stelt beregeningsverboden in

Waterschap Brabantse Delta heeft vrijdagochtend in vijf gebieden een onttrekkingsverbod ingesteld. Gebruik van water uit sloten en beken is daar verboden.

Waterschap+Brabantse+Delta+stelt+beregeningsverboden+in
© Studio Van Assendelft

Het waterschap wil hiermee de waterstand op niveau houden. Een lagere waterstand kan onder andere zorgen voor schade aan oevers en kaders en sterfte onder dieren en planten.

De komende dagen is nog meer warm weer voorspeld. De komende twee weken wordt geen neerslag verwacht. Het neerslagtekort neemt ondanks het kletsnatte voorjaar snel toe. Oorzaak hiervan is dat er veel water verdampt door hoge temperaturen en een aanhoudende noordoostenwind. De grondwaterstanden zijn na het natte voorjaar en een droge meimaand nog normaal, meldt waterschap Brabantse Delta.


Het waterschap houdt water vast waar dat mogelijk is. Ook staan stuwen hoog om water zoveel mogelijk beschikbaar te houden. De temperatuur van het water stijgt door de huidige situatie ook langzaam. Daarom spoelt het waterschap op enkele locaties al water door. Dat is nodig om groei van blauwalgen tegen te gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer