LTO Nederland wil uitstel Gecombineerde opgave voor alle boeren

Boerenbelangenorganisatie LTO Nederland roept het ministerie van LNV op het indienen van de Gecombineerde opgave voor alle boeren en tuinders te verlengen tot 30 juli. LTO pleit bovendien voor een kostendekkende vergoeding voor iedereen die de opgave voor de tweede keer moet doorlopen en daarvoor een bedrijfsadviseur inschakelt.

LTO+Nederland+wil+uitstel+Gecombineerde+opgave+voor+alle+boeren
© Twan Wiermans

Landbouwminister Piet Adema liet woensdag in een Kamerbrief weten dat boeren die zich hebben aangemeld voor de ecoregeling, tot 30 juni de tijd hebben om hun opgave te controleren. Reden voor de verlenging is de storing in het systeem van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de Gecombineerde opgave.

LTO Nederland vindt dit uitstel 'volstrekt onvoldoende': boeren en tuinders moeten hun opgave op perceelsniveau controleren, midden in het hoogseizoen, in een periode waarin bedrijfsadviseurs niet beschikbaar zijn.

Daarbij komt dat door de onwerkbare complexiteit van de Gecombineerde opgave indieners vaak en langdurig aangemeld moeten zijn in het systeem. Daar is het systeem technisch niet op berekend. Uitval en storingen zijn aan de orde van de dag, meldt de land- en tuinbouworganisatie.

Volgens LTO moeten ongeveer tienduizend boeren en tuinders hun basisaanvraag nog afronden en vele duizenden agrariërs moeten de opgegeven ecoactiviteiten weer controleren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer