Nieuwe Oogst wint Gouden Grepen voor beste journalistieke producties

Nieuwe Oogst heeft donderdagavond vier Gouden Grepen gewonnen voor beste journalistieke producties. De prijzen zijn tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) uitgereikt.

Nieuwe+Oogst+wint+Gouden+Grepen+voor+beste+journalistieke+producties
© Jorien Slager

Gewasredacteur Job Hiddink won met zijn bedrijfsreportage 'Niet kerende grondbewerking vraagt om meer vakmanschap' de Gouden Greep in de categorie 'Bedrijfsreportage'. Hiddink bezocht akkerbouwers Wout en Corné Lugtenburg in het Zuid-Hollandse Geervliet die sinds vijf jaar niet-kerende grondbewerking toepassen en vanaf die tijd vasthouden aan een bouwplan van 1-op-5. Hij maakte zelf de foto's bij de reportage.


Podcast Grenzeloze Wolf

Winst was er ook voor multimediaredacteur René Eijsink van Nieuwe Oogt. Hij kreeg een Gouden Greep voor zijn podcast De Grenzeloze Wolf. In deze podcast komen bezorgde en getroffen veehouders aan het woord en voorzitter Pieter van Geel van het Landelijk Overleg Wolf geeft zijn kijk op de gespannen situatie.


De week van Huizinga

De Gouden Greep in de categorie 'Pionieren' ging naar Kees Huizinga voor zijn serie vlogs op de website van Nieuwe Oogst. Huizinga was via een live-stream bij de uitreiking aanwezig. De vlogreeks ‘De week van Huizinga’ is op initiatief van Nieuwe Oogst in 2022 gestart nadat Rusland Oekraïne binnenviel. De redactie heeft een eigen en herkenbaar format ontwikkeld. In de vlog vertelt Huizinga wekelijks wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd.


Foto lupine

Fotograaf John Peters kwam met zijn foto van lupine als beste uit de bus in de categorie 'Fotografie'. Peters bracht het gewas voor Nieuwe Oogst in beeld bij de Noord-Brabantse teler en geitenhouder Jos Keijzers in Liessel. Keijzers besloot te experimenteren met het eiwitgewas omdat hij het bouwplan wilde omgooien.

Gouden Grepen waren er ook voor Agrio en Boerderij.

De Gouden Greep-verkiezing is een initiatief van de NVLJ en heeft als doel de kwaliteit van de agrarische media te bevorderen. Vier Nieuwe Oogst-producties en vier foto's die vorig jaar in Nieuwe Oogst zijn gepubliceerd waren voor de Gouden Grepen genomineerd. De prijsuitreiking vond plaats bij melkveehouder Geertjan Kloosterboer in het Overijsselse Oxe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer