NoFly belangrijke aanwinst in teelt vruchtgroenten

De bestrijding van trips, wittevlieg (tabakswittevlieg en kaswittevlieg) en ook luizen (groene perzikbladluis) stelt telers van vruchtgroenten voor steeds grotere uitdagingen. Het wordt lastiger om met natuurlijke vijanden in combinatie met de beschikbare middelen de plaagdruk te controleren. Het is dan ook goed nieuws dat NoFly als nieuw middel wordt toegelaten. NoFly kan prima worden ingepast in de bestaande schema’s waaronder in de schema’s met NeemAzal-T/S (azadriachtine).

NoFly+belangrijke+aanwinst+in+teelt+vruchtgroenten
Nufarm
© Nufarm

'Wij horen steeds vaker terug van telers en adviseurs dat het beheersen en controleren van plaaginsecten een steeds grotere opgave is. Zeker tabakswittevlieg, trips en luizen - vooral de groene perzikbladluis in de paprikateelt– leiden tot flinke zorgen', zegt Tjeerd Peeters, technisch adviseur Nufarm.

'Voor ons was dat reden om heel gericht proeven te doen, afgestemd op de problemen die worden ervaren. We tonen aan dat NoFly een belangrijke aanvulling is in het huidige middelenpakket.'


Werking NoFly

NoFly is een biologisch middel op basis van de schimmel Paecilomyces fumosoroseus (FE9901). De toegevoegde waarde van NoFly heeft te maken met deze unieke schimmel die schadelijke insecten zoals trips en wittevlieg en herkent en in minder dan 24 uur binnendringt. Daar vermeerdert de schimmel zich ten koste van het insect (het is een pathogene schimmel). Na circa 72 uur sterft het insect.


NoFly in tomaten tegen tabakswittevlieg

De tabakswittevlieg is een van de meest schadelijke plaaginsecten in tomaten. Als de plaagdruk toeneemt, kan direct worden gestart met NoFly. In verband met resistentiemanagement, maar ook in verband met het maximale aantal toepassingen, is het gewenst om NoFly te combineren met andere entomopathogene schimmels.
Een extra boost in de bestrijding is mogelijk door NoFly te combineren met NeemAzal-T/S.


NoFly in paprika en aubergine

Naast trips is de (resistente) groene perzikbladluis een toenemend probleem in de teelt van paprika. Het lijkt er soms op dat deze plaaginsecten steeds minder gevoelig zijn voor het huidige middelenpakket. Proeven laten zien dat NoFly, zeker in combinatie met NeemAzal-T/S wel uitstekend presteert.


NoFly in komkommer en courgette

Trips, wittevlieg maar vooral ook luizen zorgen voor veel kopzorgen in de komkommerteelt. Begin daarom vroeg met de bestrijding en combineer NoFly met andere endomopathogene middelen. Combineer bij hoge plaagdruk NoFly met NeemAzal-T/S.


NoFly: de sterktes

• Sterk op wittevlieg en trips; nevenwerking op luizen
• Geen residu, past perfect in ICM-strategie
• Spaart natuurlijke vijanden en draagt bij aan natuurlijke balans in de kas
• Breed toegelaten in vruchtgroenten
• Veilig voor natuurlijke vijanden


Zeg ja tegen NoFly

In de glastuinbouw wordt ingezet op duurzame ziekte- en plaagbestrijding met inzet van natuurlijke vijanden en middelen zonder residu. De bestrijding van wittevlieg, trips en luizen is uitdagend in meerdere teelten. Het middelenpakket is beperkt. Dat maakt NoFly tot een welkome aanvulling. Bijkomend voordeel is het brede etiket met toepassingen in zowel vruchtgroenten en vaste planten. En dat is precies de reden dat steeds meer adviseurs en telers ja zeggen tegen NoFly.


Meer informatie

Lees het uitgebreide kennisartikel op Nufarm.com of bekijk onderstaande videoDit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Nufarm

Nufarm

Nufarm ontwikkelt en vermarkt gewasbeschermingsmiddelen. Wereldwijd maakt Nufarm deel uit van de top tien van grootste en meest toonaangevende bedrijven in dit...

Lees verder »

Meer van Nufarm

Lees ook

Meer artikelen van Nufarm »

Artikelen over Nufarm