Corteva neemt producenten van biologische middelen over

Gewasbeschermingsfabrikant Corteva Agriscience uit de Verenigde Staten meldt dat de overname van twee grote internationale producenten van biologische gewasbeschermingsmiddelen is afgerond.

Corteva+neemt+producenten+van+biologische+middelen+over
© Nieuwe Oogst

Het gaat om het Spaanse bedrijf Symborg, specialist op het gebied van microbiologische technologieën. Het tweede bedrijf is de Stoller Group, een grote Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met oplossingen voor de biologische landbouwsector.

Met de overname van beide bedrijven verstevigt Corteva zijn positie in de snelgroeiende markt voor biologische gewasbeschermingsmiddelen. De verwachting is dat de markt voor deze producten tot 2035 elk jaar aanzienlijk zal groeien. Corteva gaat ervan uit dat het aandeel biologische middelen tegen die tijd een kwart van de gewasbeschermingsmarkt vertegenwoordigt.


Veranderende maatschappelijke eisen

In een reactie meldt Chuck Magro, de CEO van Corteva, dat de overname van Symborg en Stoller helpt om telers te voorzien van biologische hulpmiddelen. Die kunnen daarmee op hun beurt beter voldoen aan de veranderende eisen van de maatschappij en de afzetmarkt.

'Met de kennis en expertise van de medewerkers van Symborg en Stoller kunnen we uitgroeien tot één van de grootste spelers op de markt voor biologische middelen', zegt Magro. Met Symborg werkte Corteva al samen via distributieovereenkomsten voor onder meer het product BlueN.


Actief in zestig landen

Symborg beschikt over een uitgebreid middelenpakket en heeft dochterondernemingen in onder meer Brazilië, Chili, China, Frankrijk, Mexico, Peru, Spanje, Turkije en de Verenigde Staten. Stoller heeft al vijftig jaar ervaring in de biologische landbouwsector en is wereldwijd actief in meer dan zestig landen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer