Cosun investeert in eiwitproductie uit biergist

Royal Cosun investeert samen met participatiemaatschappij Oost NL 8 miljoen euro in scale-up Revyve uit Wageningen. Dit bedrijf produceert eiwit- en vezelingrediënten uit biergist die kunnen worden gebruikt in onder meer vleesvervangers, pasta, bakkerijproducten en sauzen.

Cosun+investeert+in+eiwitproductie+uit+biergist
© Dirk Hol

Volgens CEO Cedric Verstraeten van Revyve resulteert het gepatenteerde upcyclingproces in een 'duurzamer aantrekkelijker en meer 'clean-label'-alternatief. Daarnaast hebben eiwit- en vezelingrediënten uit biergist een relatief lage CO2-voetafdruk en kunnen ze dierlijke eiwitten en E-nummers, waaronder methylcellulose, vervangen. Door circulair grondstoffen in te kopen van langetermijnpartners, zoals AB InBev, hoeft de scale-up geen biomassa te verbouwen.

Directeur Thijs Bosch van Cosun Protein vertelt dat de werkwijze van Revyve aansluit bij de ambities van het bedrijf op het gebied van alternatieve eiwitten. 'We focussen op substantiële groei in gezondheidsbevorderende ingrediënten, het opwaarderen van coproducten en het bouwen van een toekomstbestendige en duurzame voedselketen.'

De miljoeneninvestering van Cosun en Oost NL, die investeert vanuit het Perspectieffonds Gelderland, wil de scale-up uit Wageningen gebruiken om de productie op te schalen naar meer dan 100 ton per jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
  • Zaterdag
    17° / 10°
    20 %
Meer weer