Loket opkoopregelingen mogelijk begin juni open

De vrijwillige opkoopregelingen worden niet deze week, maar waarschijnlijk vrijdag 9 juni opengesteld. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Loket+opkoopregelingen+mogelijk+begin+juni+open
© Dirk Hol

De regelingen die dan opengaan zijn de Lbv, de Lbv-plus en de innovatieregelingen om bronmaatregelen te kunnen nemen. Lbv staat voor Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties. Deze behelst onder meer een vergoeding van 100 procent van de productiewaarde. De Lbv-plus is bedoeld voor piekbelasters en kent onder meer een vergoeding van 120 procent voor het verlies aan productiecapaciteit.


Volgende week of de week erop komt een website online waar alle boeren op basis van hun bedrijfsgegevens kunnen zien voor welke regelingen ze in aanmerking komen. Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof rekent op een ruime deelname.

In december volgt een verplaatsingsregeling en de regeling Maatwerk gebiedsgerichte aanpak en beëindiging veehouderijen (MGA-2). Als alle regelingen open zijn, hebben boeren nog vier à vijf maanden bedenktijd om een definitief besluit te nemen over hun toekomst. Dat heeft de Tweede Kamer besloten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer