Zuid-Korea zet grenzen open voor Duits varkensvlees

Drie Duitse slachterijen mogen weer varkensvlees exporteren naar Zuid-Korea. De overheid heeft het land ervan overtuigd dat genoeg regio's in Duitsland vrij zijn van Afrikaanse varkenspest.

Zuid%2DKorea+zet+grenzen+open+voor+Duits+varkensvlees
© Pixabay

Sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen op 9 september 2020 in Duitsland ligt de export naar veel derde landen stil. Volgens de Wereldorganisatie voor diergezondheid is een uitbraak onder wilde zwijnen geen belemmering voor de handel in varkensvlees, maar veel landen leggen de import dan toch stil.

Al sinds de uitbraak heeft het Duitse ministerie van Landbouw de derde landen ervan willen overtuigen dat regionalisering in Duitsland en de aanpak van Afrikaanse varkenspest goed werken. Nu heeft dit er uiteindelijk toe geleid dat Zuid-Korea de import van Duits varkensvlees weer toestaat.


41.000 ton varkensbuiken

Zuid-Korea is een belangrijk afzetland voor varkensvlees. In 2019 exporteerde Duitsland nog 106.000 ton varkensvlees naar dit land, waarvan met 41.000 ton varkensbuiken het hoofdbestanddeel waren.

Landbouwminister Cem Özdemir wil nu meer derde landen, met China voorop, ervan overtuigen dat de aanpak van Afrikaanse varkenspest goed werkt. En dat er zonder risico varkensproducten kunnen worden geëxporteerd vanuit de regio's die vrij zijn van de virusziekte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer