Afrikaanse varkenspest breekt uit op Indonesische Batam

Een groot varkensbedrijf op het Indonesische eiland Batam is getroffen door Afrikaanse varkenspest. Het bedrijf is de vaste leverancier van varkens voor het nabijgelegen Singapore.

Afrikaanse+varkenspest+breekt+uit+op+Indonesische+Batam
© Nieuwe Oogst

De wereldorganisatie voor diergezondheid meldt dat 285.034 varkens zijn getroffen door de uitbraak. De ziekte werd geconstateerd doordat het voedselagentschap van Singapore genetisch materiaal van Afrikaanse varkenspest vond bij varkens die werden geïmporteerd vanaf het eiland Batam.

Daarop zijn monsters van de varkens van het bedrijf en handelsorganisatie PT. Indotirta Suaka onderzocht door het Indonesische Disease Investigation Centre. Dat heeft de besmetting bevestigd. De bron van de infectie is nog onbekend.


Sinds 1 april

Volgens de wereldorganisatie voor diergezondheid is de uitbraak gestart op 1 april. Er waren al ruim 35.000 varkens gestorven. Ruim 190.000 varkens zijn gedood en afgevoerd. Verder zijn er nog zo'n 47.000 varkens geslacht en geconsumeerd.

Het eiland Batam ligt dicht bij Singapore. Geslachte en levende varkens worden per schip naar Singapore getransporteerd. In 2021 heeft de Singaporese voedselautoriteit nog de waardering uitgesproken voor de aanpak van de bioveiligheid op het eiland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer