Afrikaanse varkenspest treft vier wilde zwijnen in Zuid-Italië

Vier wilde zwijnen in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië zijn besmet met Afrikaanse varkenspest. Dat meldt de World Organisation for Animal Health.

Afrikaanse+varkenspest+treft+vier+wilde+zwijnen+in+Zuid%2DItali%C3%AB
© Vidiphoto

Drie besmette wilde zwijnen zijn gevonden op 26 en 28 april op korte afstand van elkaar. Het vierde wilde zwijn is verderop aangetroffen op 3 mei. De melding is nog niet geregistreerd in het Italiaanse systeem dat de besmettingen van Afrikaanse varkenspest bijhoudt.

Calabrië staat bekend om de specifieke gedroogde vleeswaren die oorspronkelijk worden gemaakt van het Italiaanse zwarte varken, de Suino Nero di Calabria. Dit ras was bijna uitgestorven, maar is onlangs nieuw leven ingeblazen. De varkens worden buiten gehouden.


Meer besmettingen

Afrikaanse varkenspest is nog niet uit Italië verdwenen. In de regio rond de hoofdstad Rome leek de uitbraak onder controle. Toch zijn daar onlangs weer twee besmette wilde zwijnen gevonden.

In Noord-Italië is de situatie niet onder controle. Daar zijn in 2023 al 473 met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden. Dat zijn er bijna 250 meer dan in heel 2022 in dit gebied. Daarbij is een aantal recent besmette zwijnen aan de westelijke randen van het besmette gebied en zelfs daarbuiten gevonden. Het besmette gebied is daardoor richting Frankrijk uitgebreid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer