Grieks bedrijf getroffen door varkenspest

Varkens op een bedrijf in Centraal-Macedonië in Noord-Griekenland zijn positief getest op Afrikaanse varkenspest. In januari werd de ziekte al aangetroffen bij wilde varkens nabij de grens met Bulgarije.

Grieks+bedrijf+getroffen+door+varkenspest
© Twan Wiermans

Met de zomer in aantocht wordt gevreesd dat toeristen de ziekte, bijvoorbeeld door het meenemen van varkensvlees, overbrengen naar Noordwest-Europa.

In dezelfde Griekse gemeente is in januari een wild zwijn aangetroffen met Afrikaanse varkenspest. Begin deze maand is de ziekte bevestigd bij twee varkens op een bedrijf met in totaal 675 krulstaarten. Momenteel wordt onderzoek verricht naar de oorzaak van de besmetting.

De overheid benadrukt dat het cruciaal is dat de ziekte zo snel mogelijk wordt gevonden en uitgeroeid. Verder wordt geadviseerd de juiste bioveiligheidsmaatregelen te nemen bij varkensbedrijven en tijdens transport. Daarnaast moeten jagers en toeristen opletten dat ze de varkenspest niet verder verspreiden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer