Duidelijkere waarschuwingsborden tegen Afrikaanse varkenspest

Nieuwe waarschuwingsborden worden op verschillende parkeerplaatsen langs Nederlandse snelwegen geplaatst om verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. De boodschap om er als samenleving alles aan te doen om deze besmettelijke dierziekte buiten de grens te houden, wordt er helderder door uitgedragen.

Duidelijkere+waarschuwingsborden+tegen+Afrikaanse+varkenspest
© RespectVee

De oude waarschuwingsborden worden op verschillende plekken vervangen om de boodschap nog duidelijker over te brengen op de rol en verantwoordelijkheid van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. De samenwerkende partijen van de publiekscampagne 'RespectVee' waarvan Vee&Logistiek Nederland kartrekker is, stellen dat die hun afval en etensresten niet zomaar moeten achterlaten.

De borden roepen mensen op al hun afval altijd in afgesloten afvalbakken te deponeren. Deze boodschap staat in het Nederlands en vijf andere talen op de borden weergegeven, namelijk Duits, Engels, Frans, Pools en Roemeens. Daarnaast is via een QR-code meer informatie over Afrikaanse varkenspest en de preventie van de verspreiding ervan in deze zes talen te verkrijgen.

De waarschuwingsborden staan op parkeerplaatsen langs snelwegen in gebieden waar mogelijk wilde zwijnen rondlopen en waar deze dieren (besmette) etensresten zouden kunnen oppikken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer