Adema: handtekening LTO onder Landbouwakkoord is noodzakelijk

Opnieuw nadert er een deadline voor het Landbouwakkoord. Aanstaande woensdag zou er een akkoord moeten liggen. Landbouwminister Piet Adema vindt echter een gedragen akkoord belangrijker dan een deadline.

Adema%3A+handtekening+LTO+onder+Landbouwakkoord+is+noodzakelijk
© André Weima

Adema vindt dat bij zo'n gedragen overeenkomst ook een handtekening van LTO Nederland hoort. 'Anders hebben we geen akkoord. Dan heeft het weinig zin natuurlijk', zegt hij.

Groen licht van LTO is nog allesbehalve zeker. Flinke bijsturing is wat LTO betreft nodig. De minister weet overigens ook nog steeds niet of er woensdag een akkoord ligt. 'Dat moeten we afwachten de komende periode', zei hij vrijdag voor de wekelijkse ministerraad. Er liggen vijf dagen voor het cruciale overleg nog steeds 'een paar hele stevige thema's waar we uit moeten komen'.


Kwaliteit en draagvlak

'Ik heb altijd gezegd: het gaat mij niet om een deadline, het gaat om de kwaliteit van het akkoord', benadrukt de bewindsman. 'Een voldragen akkoord, mét draagvlak.' Het kan volgens Adema niet zo zijn dat afspraken over de landbouw tot 2040 vallen of staan bij enkele dagen. Overigens duren de onderhandelingen al veel langer dan verwacht.


De minister noemt deze maand ook 'wel cruciaal'. Brussel heeft de regeling voor grote vervuilers van gevoelige natuurgebieden (piekbelasters) immers goedgekeurd en het is wel de bedoeling dat boeren snel weten waar ze aan toe zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer