LTO eist dat Tjeerd de Groot (D66) uitspraken Landbouwakkoord terugneemt

LTO noemt uitspraken van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot over het Landbouwakkoord 'respectloos'. De boerenbelangenbehartiger eist dat De Groot zijn uitspraken in De Telegraaf van vandaag terugneemt.

LTO+eist+dat+Tjeerd+de+Groot+%28D66%29+uitspraken+Landbouwakkoord+terugneemt
© Dirk Hol

De Groot stelt in het artikel dat de handtekening van LTO onder het Landbouwakkoord 'niets waard' is. Letterlijk zegt De Groot: 'Ik denk wel dat er getekend gaat worden, maar de inkt zal nog niet droog zijn en alles zal uit de kast worden gehaald om de afspraken te slopen. Want de handtekening van LTO is niets waard.'

'Opnieuw een respectloze uitspraak van de landbouwwoordvoerder van de tweede coalitiepartij van Nederland. Het is onwerkelijk om met een kabinet te onderhandelen over herstel van vertrouwen en een wenkend toekomstperspectief als één van de coalitiepartijen zich op deze manier uitlaat', laat LTO weten in een reactie.

De uitspraken van De Groot zijn wat LTO betreft extra opvallend omdat D66 vóór een eerdere motie om tot een Landbouwakkoord te komen heeft gestemd. Bovendien is de partij onderdeel van het kabinet-Rutte IV dat vorig jaar de aanbevelingen van Johan Remkes onomwonden heeft overgenomen. 'Dat vervolgens op deze manier over een van de onderhandelende partijen in dat akkoord wordt gesproken, is ronduit ongepast', stelt LTO.'Niet anders dan ernstig'

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak: 'Veel mensen werken op dit moment keihard om te komen tot een akkoord dat stappen zet in het herstellen van vertrouwen én een wenkend perspectief moet bieden voor boeren en tuinders. Of dat gaat lukken is zoals bekend lastig. Op de inhoud schuurt het en dat hoort ook zo in een volwassen proces. Maar als een coalitiepartij zich niet meer op de inhoud maar op een van de deelnemers van het akkoord stort, dan kan ik dat niet anders dan ernstig noemen. Het schaadt het aanzien van de politiek. Deze onnodig polariserende en grievende uitspraken moeten van tafel worden genomen door D66 en door Kamerlid Tjeerd de Groot.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer