Excuses Tjeerd de Groot voor uitspraak over LTO

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft LTO-voorzitter Sjaak van der Tak zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken in De Telegraaf woensdag. Hij noemde in de krant de eventuele handtekening van de boerenorganisatie onder het Landbouwakkoord op voorhand 'waardeloos'.

Excuses+Tjeerd+de+Groot+voor+uitspraak+over+LTO
© Dirk Hol

In De Telegraaf zegt De Groot over het Landbouwakkoord: 'De inkt zal nog niet droog zijn en alles zal uit de kast worden gehaald om de afspraken te slopen. Want de handtekening van LTO is niets waard.'


LTO Nederland vroeg het Tweede Kamerlid deze ‘respectloze’ uitspraak terug te nemen. In een telefoongesprek met Van der Tak heeft De Groot dat gedaan.


Zorgen over Landbouwakkoord

In het Kamerdebat van woensdag over het transitiefonds vroeg VVD-Kamerlid Thom van Campen De Groot ook naar zijn uitspraken. Daarop zei de D66’er dat hij zijn zorgen over het Landbouwakkoord wilde uitspreken.

De Groot zegt niet te twijfelen aan de goede intenties van alle partijen die aan de onderhandelingstafel zitten. 'De heer van der Tak is iemand die zaal voor zaal probeert zijn achterban mee te nemen en daar steun ik hem van harte in', aldus De Groot.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer