Boerenorganisaties en BBB roepen op om vlag goed op te hangen

De organisaties LTO Nederland, Agractie en BoerBurgerBeweging (BBB) roepen boeren en burgers die uit protest de vlag omgekeerd hebben opgehangen, op deze tijdens dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag 5 mei rood-wit-blauw te hijsen.

Boerenorganisaties+en+BBB+roepen+op+om+vlag+goed+op+te+hangen
© Johan Wissink

LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak ziet het ophangen van de vlag als 'teken van respect en als symbool van vrede. En om met elkaar stil te staan bij het voorrecht dat wij in Nederland in vrijheid mogen leven.'

BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas vroeg zondag in een uitzending van het televisieprogramma Hart van Nederland al om de vlaggen op 4 en 5 mei weer recht te hangen of weg te halen. Deze uitspraak deed ze na een oproep van nabestaanden van gesneuvelde militairen. Ook Agractie ondersteunt de oproep van nabestaanden.

Voor de nabestaanden van omgekomen militairen is het pijnlijk om de vlag omgekeerd te zien hangen, geven ze in een brief aan boeren en burgers aan. 'Ons kind, onze ouder, partner, broer/zus kwam thuis in een kist onder diezelfde vlag. Hun leven verloren in dienst van het Nederlandse volk. Voor uw vrede en democratie. Het is jaren geleden, maar voor ons voelt het als gisteren.'Van der Plas snapt dat er mensen zullen zijn die de vlag niet recht willen hangen, twittert ze. 'Recht om te protesteren hoort ook bij vrijheid. Maar ik denk dat we elkaar tegemoet moeten komen. Je bespaart mensen veel pijn door vlaggen weer even recht te hangen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer