College Boer met André Hoogendijk: 'Kijk naar je bedrijf alsof je de eerste generatie bent'

Directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw is te gast in deze aflevering van College Boer. Hij gaat met studenten van Aeres Hogeschool Dronten in gesprek over het toekomstperspectief voor de akkerbouw, de rol van klimaatverandering, gewasbescherming en biobased telen.

Hoogendijk verwacht een drastische verschuiving van teeltareaal, bouwplan en rassen. 'Nieuwe rassen zullen in een zeer snel tempo geïntroduceerd gaan worden.' Het is volgens hem het antwoord van de sector op een krimpend gewasbeschermingsmiddelenpakket, verzilting en klimaatverandering. 'Dit is niet alleen iets van de akkerbouwer zelf, maar van de hele keten. Die zal om moeten.'

De Aeres-studenten van de opleiding akker- en tuinbouw en agrarische bedrijfskunde zijn kritisch. 'Een extensiever bouwplan kan toch helemaal niet uit?' Hoogendijk houdt de studenten voor om met een open blik naar het thuisbedrijf te gaan kijken. 'Bekijk en beoordeel het alsof je de eerste generatie bent. Ga het doen op je eigen manier.'


College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst in samenwerking met HAS Green Academy en Aeres Hogeschool. Het is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator stellen studenten vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer