Medewerkers Bouter Cheese gaan opnieuw staken

Personeel van het kaasbedrijf Bouter Cheese in Culemborg legt vanaf dinsdagavond opnieuw drie dagen het werk neer. Dat meldt bestuurder van vakbond FNV Ron Vos. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de stakingen van vorige week. Het bedrijf, waar 380 mensen werken, is een belangrijke leverancier van diverse kazen aan Albert Heijn.

Medewerkers+Bouter+Cheese+gaan+opnieuw+staken
© Monique Jansen

De onderhandelingen in de sector over een cao liepen onlangs stuk omdat partijen geen overeenstemming wisten te bereiken over de loonsverhoging. De gezamenlijke kaaswerkgevers boden een loonsverhoging van 7 procent, maar dat vinden de bonden te weinig. FNV eist meer dan 14 procent. Omdat de cao-partijen er niet uit kwamen, staakten medewerkers vorige week ook al drie dagen.

Bouter Cheese was niet direct bereikbaar voor commentaar. Tijdens de vorige stakingsronde meldde het bedrijf operationeel aanpassingen te hebben gedaan, om de productie zo goed als mogelijk op gang te houden.


Kaasleveringen

Albert Heijn laat via een woordvoerster weten dat de impact van de vorige stakingen op de kaasleveringen aan supermarkten beperkt was. Voor de komende dagen heeft de supermarktketen nog voldoende kaassoorten beschikbaar, aldus de zegsvrouw.


Bouter Cheese is onderdeel van zuivelonderneming A-ware. De stakingen hebben betrekking op de cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf. Dat is een andere cao dan de cao Zuivelindustrie. Deze week zijn er voor die cao ook stakingen in drie vestigingen van FrieslandCampina. Ook daar komen de vakbonden FNV en CNV en de Nederlandse Zuivel Organisatie er niet uit met elkaar en zijn de onderhandelingen over onder meer loonstijgingen vastgelopen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer