Werknemers stemmen in met cao-eindbod FloraHolland

Een meerderheid van de leden van zowel vakbond FNV als CNV Vakmensen heeft ingestemd met het vernieuwde cao-eindbod van Royal FloraHolland. De nieuwe cao voor de werknemers van FloraHolland loopt van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2024.

Werknemers+stemmen+in+met+cao%2Deindbod+FloraHolland
© Royal FloraHolland

In de overeenkomst zijn twee loonsverhogingen opgenomen. Een loonsverhoging van 3 procent per 1 januari en een verhoging van 0,5 procent per 1 mei. Daarnaast krijgen de medewerkers er structureel 100 euro bruto per maand bij en stijgt de reiskostenvergoeding van 0,19 euro naar 0,21 euro per kilometer.

Volgens FNV-bestuurder Jeroen Brandenburg is dit voor nu het maximaal haalbare. 'Hoewel dit cao-eindbod beter is dan eerdere voorstellen, zijn we nog altijd van mening dat er salaris bij moet. Werknemers krijgen hun koopkracht nog onvoldoende gecompenseerd. We zijn dus nog niet klaar bij FloraHolland en doen de komende tijd ons best om aanvullende afspraken te maken over onder meer een toeslag voor werken in de kou.'


De directie van de bloemenveiling biedt die ruimte ook, meldt CNV-onderhandelaar Souleiman Amallah. 'Tijdens de meest recente cao-onderhandelingen gaf de directie aan om opnieuw in gesprek te willen gaan over een aanvulling op de cao als de financiële situatie later dit jaar beter is dan verwacht. Dat biedt vertrouwen en is de reden dat de meerderheid van onze leden ingestemd heeft met de nieuwe cao.'


Dreigen met acties

De cao-onderhandelingen tussen FloraHolland en vakbonden FNV en CNV Vakmensen escaleerden enkele weken geleden, waarna de vakbonden aangaven actie te voeren als de directie van de bloemenveiling niet met een beter voorstel zou komen.

Er was vooral onvrede over het feit dat de veiling uitstekend lijkt te draaien. 'Het wordt tijd dat de directie aan de belangen van de eigen medewerkers gaat denken, in plaats van vooral aan de belangen van de kwekers, reageerde Brandenburg een maand geleden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer