Hubers opnieuw vicevoorzitter bij Copa-Cogeca

Pluimveehouder Eric Hubers is dinsdag opnieuw gekozen tot vicevoorzitter van de Europese pluimveewerkgroep van Copa-Cogeca, de Europese koepel van landbouworganisaties en -coöperaties. Hubers was eerder jarenlang voorzitter van de vakgroep pluimveehouderij van LTO/NOP.

Hubers+opnieuw+vicevoorzitter+bij+Copa%2DCogeca
© Lé Giesen

Hubers is leghennenhouder in het Limburgse Ysselsteyn, voorzitter van de eiercommissie LTO/NOP en lid van de sectorgroep pluimvee bij LLTB. Zijn herverkiezing geldt voor een periode van twee jaar. Naast Hubers zijn ook de Italiaan Gian Luca Bagnara en de Fransman Jean-Michel Schaeffer herverkozen tot bestuursleden. Bagnara neemt het voorzitterschap op zich.

Hubers heeft veel bestuurlijke ervaring. Zo was hij van 2012 tot en met 2020 voorzitter van de vakgroep pluimveehouderij van LTO/NOP. In die periode kreeg de sector met heel wat ingewikkelde zakten te maken, zoals de vogelgriep, fipronilaffaire, coronacrisis en met uitdagingen als antibioticareductie en het verbod op snavelbehandeling. Sinds januari 2021 is Kees de Jong voorzitter van de vakgroep pluimveehouderij van LTO/NOP.

In een interview met Nieuwe Oogst noemde Hubers het een 'hoogtepunt' van zijn voorzitterschap dat de pluimveesector feitelijk geen mestprobleem heeft. 'Alle mest wordt verwerkt of als waardevolle meststof geëxporteerd.' Ook de antibioticareductie in de Nederlandse pluimveehouderij van meer dan 70 procent ziet hij als een groot succes.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer