Europese voedselkoepels slaan alarm om energieprijzen

Copa-Cogeca en FoodDrink Europe slaan alarm vanwege de hoge energieprijzen. De Europese koepels voor agrarische boerenorganisaties en de levensmiddelenindustrie wijzen de Europese Unie op het gevaar voor de voedselvoorziening.

Europese+voedselkoepels+slaan+alarm+om+energieprijzen
© Twan Wiermans

De oproep is gericht aan de energieministers van de EU-lidstaten die in Brussel de energiecrisis bespreken die het gevolg is van de oorlog in Oekraïne. Steeds meer agrarische bedrijven en voedselverwerkers kampen met de hoge gas- en elektriciteitsprijzen.


Copa-Cogeca en FoodDrink Europe willen dat voedselproducenten prioriteit krijgen bij een dreigend gastekort. Inmiddels is een groot deel van de Europese kunstmestproductie al stilgelegd vanwege de hoge gasprijzen. Tsjechië, dat het komend half jaar voorzitter van de EU is, overweegt voedselzekerheid uit te roepen tot speerpunt in die periode. Dat zou moeten vanwege de Russische oorlog, haperende voedselexporten en exploderende energieprijzen in Europa.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer