Recordomzet voor AgruniekRijnvallei

Coöperatie AgruniekRijnvallei heeft in 2022 een recordomzet geboekt, zowel in tonnen voer als in euro's. De coöperatie betaalt 6 ton uit, verdeeld over de hoeveelheid afgenomen voer en gewasbeschermingsmiddelen. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering van de coöperatie.

Recordomzet+voor+AgruniekRijnvallei
© Eigen Foto

Bij de omzet in tonnen veevoer wisten zowel de rundvee-, de varkens- als de pluimveehouderij een plus van respectievelijk 8,5 procent, 5,2 procent en 14,3 procent te realiseren. Bij de enkelvoudige voeders was er sprake van een krimp van 13 procent. In totaal werd vorig jaar bijna 729.000 miljoen kilo voer afgezet, tegen ruim 680 miljoen kilo in 2021.

Mede door de hoge voerprijzen steeg de voeromzet in euro's van 367 miljoen euro in 2021 naar 374 miljoen euro in 2022. Ook de andere onderdelen, zoals Plant lieten een duidelijke plus zien. Zo heeft AR Plant voor het eerst de grens van 10 miljoen euro voor gewasbeschermingsmiddelen gepasseerd.

Alleen de omzet van de winkels lag vorig jaar een fractie lager dan in 2021. De geldomzet steeg naar 438 miljoen euro. In 2021 was dit nog 322 miljoen euro. Het boekjaar is afgesloten met een positief resultaat na belasting van 3,5 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer