Greenport Aalsmeer laat tuinders aan het woord in podcastserie

In de nieuwe podcastserie PodKas van tuinbouwplatform Greenport Aalsmeer spreken regionale tuinbouwondernemers over hun bedrijf, over de thema's in de sector en over de uitdagingen die zij zien.

Greenport+Aalsmeer+laat+tuinders+aan+het+woord+in+podcastserie
© Greenport Aalsmeer

In iedere aflevering van PodKas staat een onderwerp centraal dat aansluit bij de thema's waar Greenport Aalsmeer zich voor inzet. Voorbeelden zijn duurzaamheid, energie en voldoende instroom van goed gekwalificeerde mensen tot aan circulair ondernemen, huisvesting voor internationale medewerkers en ruimte om te ondernemen. PodKas is vanaf donderdag te beluisteren via Spotify.

De podcast duurt ongeveer twintig minuten per keer. Steeds weer neemt een tuinbouwondernemer de luisteraar mee in zijn of haar wereld. Teler Ard van Klaveren bijt het spits af. Hij veredelt, vermeerdert en teelt hortensia's op zijn bedrijf Van Klaveren Plant in De Kwakel. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel.


Duurzaamheid

'Ik ben tegen keurmerken die alleen zijn bedoeld voor de buitenwereld', zegt Van Klaveren in PodKas. 'Wij volgen de kaders van ISO 26000 zonder dat we een certificaat willen behalen. Het geeft structuur en is de rode draad in ons bedrijf. Wij investeren in duurzaamheid omdat we dat zelf belangrijk vinden en de wereld een beetje mooier willen achterlaten dan dat we 'm gevonden hebben.'

Volgens programmadirecteur Ronald van den Breevaart van Greenport Aalsmeer is de nieuwe podcastserie een mooie manier om de tuinbouwondernemers in de regio rond Aalsmeer beter te leren kennen. 'In deze sector zijn zoveel prachtige bedrijven en ondernemers die een podium verdienen. Via deze podcast maken de luisteraars in twintig minuten kennis met zo'n mooi bedrijf uit onze regio.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer