Greenport+Aalsmeer+en+HOT+vernieuwen+tuinbouw
Nieuws
© Koen van Wijk

Greenport Aalsmeer en HOT vernieuwen tuinbouw

Greenport Aalsmeer en Ontwikkelingsbedrijf HOT hebben woensdag 10 januari een overeenkomst getekend voor de herstructurering van de regionale glastuinbouw.

Met deze overeenkomst start Greenport Aalsmeer de voorbereiding en ontwikkeling van businesscases voor een deel van de glaslocaties in de regio. Ontwikkelingsbedrijf HOT is verantwoordelijk voor de uitvoering en financiering.

Het doel van de businesscases is het ontwikkelen van gemoderniseerde glastuinbouwclusters via herverkaveling. Voor 2018 geldt de ambitie om drie tot vijf businesscases uit te werken voor de glasclusters categorieën 1 en 2.

Ondernemersverkenningen

Afgelopen jaar heeft de Greenport Aalsmeer als voorbereiding op de herstructurering ondernemersverkenningen uitgevoerd onder 789 bedrijven, goed voor tachtig procent van het areaal.

Hierdoor zijn de wensen van de ondernemers ten aanzien van hun locatie (blijven, verplaatsen, uitbreiden of stoppen) in kaart gebracht. Aan de hand van deze informatie kan Greenport Aalsmeer samen met HOT aan de slag.

Noord-Holland Noord

Ook in Greenport Noord-Holland Noord worden businesscases ontwikkeld voor de gebieden Alton, Grootslag en Heemskerkerduin.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer