FloraHolland krijgt groen licht voor ontwikkeling Aalsmeer-Oost

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft groen licht gekregen voor de verdere bouw en ontwikkeling van het Noord-Hollandse bedrijventerrein Aalsmeer-Oost. Deze week is de omgevingsvergunning verleend en onherroepelijk verklaard.

FloraHolland+krijgt+groen+licht+voor+ontwikkeling+Aalsmeer%2DOost
© Royal FloraHolland

FloraHolland gaat op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein gronden in erfpacht uitgeven, waarop sierteeltondernemers een eigen pand kunnen bouwen. Ook realiseert de bloemenveiling te huren bedrijfsruimtes. Zo wil de bloemenveiling een efficiëntere aanvoer van bloemen, planten en logistieke middelen mogelijk maken.

De bedrijfsruimten op de 450-meter lange productstraat, zoals FloraHolland het terrein beschrijft, krijgen het certificaat 'BREEAM Very Good'. Dat is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Zo worden bij de bouw zoveel mogelijk duurzame en hergebruikte bouwmaterialen gebruikt en worden op de parkeerplaatsen laadpalen geplaatst voor elektrische auto's.

Door middel van een groenplan rondom Aalsmeer-Oost hoopt FloraHolland ook positief te kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de omgeving.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer