Onduidelijkheid over duur verlenging graandeal Oekraïne

De graandeal tussen Oekraïne en Rusland is verlengd. De duur van deze verlenging is onduidelijk. De Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksandr Kubrakov meldt 120 dagen. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om 60 dagen. De oude overeenkomst liep in de nacht van vrijdag op zaterdag af.

Onduidelijkheid+over+duur+verlenging+graandeal+Oekra%C3%AFne
© Twan Wiermans

De deal die vorig jaar in juli voor het eerst werd gesloten, maakt uitvoer van Russisch en Oekraïens graan en andere landbouwproducten mogelijk via de Zwarte Zee. In november werden de afspraken tussen Oekraïne en Rusland over een veilige export na moeizame onderhandelingen verlengd tot 18 maart.Inmiddels is via de graandeal 25 miljoen ton graan afgeleverd op de wereldmarkten, laat Kubrakov weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer