Gesprekken over verlenging graandeal Oekraïne gestart

Oekraïne is dinsdag begonnen met de onderhandelingen over verlenging van de graandeal die de export via de Zwarte Zee mogelijk maakt. Oekraïne onderhandelt hierover niet rechtstreeks met Rusland.

Gesprekken+over+verlenging+graandeal+Oekra%C3%AFne+gestart
© Twan Wiermans

De deal werd vorig jaar gesloten om de Russische blokkade van Oekraïense havens op te heffen. Dankzij die overeenkomst kon het land granen weer makkelijker afzetten op de wereldmarkt. Daarmee werden tekorten in onder meer Afrikaanse landen voorkomen. De huidige afspraken lopen op 18 maart af.


Oekraïne spreekt met dezelfde partners als vorig jaar, waaronder Turkije en de Verenigde Naties. Die partijen voeren op hun beurt de gesprekken met Rusland, meldt persbureau Reuters. De regering in Moskou heeft hoge eisen op tafel gelegd voor hernieuwing van de graandeal. Rusland stelt de voorwaarde dat handelsembargo's op de eigen export van landbouwproducten, zoals graan en kunstmest, worden opgeheven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer