Tönnies staakt rundveeslachtingen in Legden

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies stopt vanaf april met rundveeslachtingen in de locatie in Legden, zo'n 30 kilometer ten oosten van het Gelderse Winterswijk. Agrarisch vakblad Agrarheute meldt dat dit te maken heeft met het afnemende aantal dieren in Duitsland en spreekt van een 'crisis in de vleesindustrie'.

T%C3%B6nnies+staakt+rundveeslachtingen+in+Legden
© Vidiphoto

Een andere grote speler in de Duitse markt, Danish Crown, kondigde in februari ook al sluitingen aan. Zo sluit het Deense bedrijf de uitsnijderij in Boizenburg. In Essen brengt Danish Crown het aantal slachtingen met 40 procent terug.

Volgens het Duitse statistiekbureau Destatis daalde het aantal geslachte runderen in 2022 met 7,8 procent ten opzichte van 2021 tot bijna 3 miljoen dieren. Het aantal geslachte varkens neemt in een vergelijkbaar tempo af.

Tönnies spreekt van een tijdelijke productiestop, maar vijftig man personeel heeft al wel een aanbod gehad om op andere locaties te gaan werken. Het zou gaan om de slachterijen in Wilhelmshaven en Badbergen. De productie uit Legden wordt tijdelijk samengevoegd met de locatie in Badbergen, in Nedersaksen. Tönnies heeft nog niet gecommuniceerd wat het eventuele toekomstperspectief voor de locatie in Legden is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer