Danish Crown schrapt banen na inzakken export

De Deense varkensvleesproducent Danish Crown kondigt een reorganisatie aan om zo jaarlijks 400 miljoen Deense kronen, zo'n 53,8 miljoen euro te bezuinigen. Die stap is onder meer nodig door het inzakken van de export en leidt ook tot het schrappen van banen.

Danish+Crown+schrapt+banen+na+inzakken+export
© Danish Crown

De bezuinigingen zijn volgens Danish Crown noodzakelijk door een opleving van de Chinese varkensstapel en een afremming van de vleesverkoop door stijgende inflatie. Als onderdeel van de plannen worden in de komende zes maanden verkoopbedrijven buiten thuisland Denemarken gesloten of samengevoegd. Verder worden 150 banen geschrapt, waarvan honderd in Denemarken, meldt persbureau Bloomberg.


Minder dan twee jaar geleden was er nog sprake van een enorme vraag en historisch hoge prijzen, maar nu van onwillige consumenten en trage export. Hierdoor moeten kosten worden bespaard. 'Dit zijn drastische veranderingen die in zeer korte tijd hebben plaatsgevonden. Nu staat alles op zijn kop en moeten we opnieuw nadenken over de manier waarop we onze doelen kunnen bereiken', meldt CEO Jais Valeur aan Bloomberg.


Reorganisatie Duitsland

Eerder deze maand werd al een reorganisatie in Duitsland bekendgemaakt. Zo wordt de fabriek in Boizenburg gesloten, die plaats ligt ten oosten van Hamburg. De uitbeenacitviteiten worden overgenomen door de fabriek in Essen. De tweehonderd medewerkers krijgen zoveel mogelijk werk aangeboden bij andere vestigingen binnen de Danish Crown Group.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer