Critici: flop Floriade nog groter dan verwacht

De Floriade in het Flevolandse Almere zou nog veel meer geld hebben gekost dan tot nu is voorgespiegeld door de organisatoren en gemeente Almere. Dat het grote tuinbouwevenement faliekant mislukte, ligt volgens critici niet aan de nasleep van corona.

Critici%3A+flop+Floriade+nog+groter+dan+verwacht
© Treeport Zundert

Die critici wijten het vooral aan slechte planning, slechte marketing en struisvogelgedrag van de politiek. Dat schrijft Het Parool deze week in een terugblik op de Floriade die in 2022 werd gehouden in Almere. In een soort eindrapportage stellen critici en klokkenluiders dat in plaats van de circa 100 miljoen euro verlies die tot nu berekend was, het evenement bijna 212 miljoen euro heeft gekost.

Daar staan hoogstens 36 miljoen aan inkomsten tegenover. Gemeente Almere komt in maart met haar eindafrekening. Volgens woordvoerder Hans van Driem van de groep Floriadecritici wordt dat 'een kwestie van gegoochel met kostenposten'.


Schandalig

Al eerder legde de directie van de Floriade de oorzaak van het mislukte evenement bij corona, de negatieve mediaberichten en kritische politici. 'Het is schandalig hoe politici nu proberen anderen de schuld te geven en covid gebruiken om extra subsidies los te krijgen bij provincie en het Rijk, om de Floriadetekorten te dekken', stelt Van Driem in het Parool-artikel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer