Tweede Kamer in debat over gebiedsprocessen en piekbelasters

Update - De Tweede Kamer debatteert donderdag over het Nationaal Programma Landelijk Gebied en de aanpak van de piekbelasters. Recent stuurde minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en minister Piet Adema (LNV) Kamerbrieven over de voortgang van de stikstofaanpak.

Tweede+Kamer+in+debat+over+gebiedsprocessen+en+piekbelasters
© Dirk Hol

Kamerleden gaan de ministers bevragen over die brieven, waarin ze onder meer uiteenzetten hoe ze de gebiedsprocessen en piekbelastersaanpak in gang willen zetten. Erg concreet waren de brieven nog niet, wat naar verwachting veel vragen van Kamerleden gaat opleveren.

Van der Wal schrijft in de Kamerbrieven onder meer dat ze bij 3000 piekbelasters de stikstofuitstoot tot bijna nul wil terugbrengen. Maar onduidelijk is bijvoorbeeld nog wanneer de daarop gerichte stoppersregelingen worden opengesteld en of de Europese Commissie daar nog aanvullende eisen aan gaat stellen.


Het belooft wederom een debat tot in de late uurtjes te worden. Het begint om 13.10 uur, onder voorbehoud. De eindtijd staat op 23 uur, maar die planning wordt bij plenaire landbouwdebatten zelden gehaald. De verwachting is dat de politici, met de aanstaande verkiezingen in het achterhoofd, het podium grijpen om nadrukkelijk stelling te nemen om te laten zien hoe ze over de stikstofaanpak en de gebiedsprocessen denken.

Volg hier de livestream van het debat:


Nieuwe Oogst-redacteur René Bouwmeester houdt vanuit de Tweede Kamer een twitterdraadje bij.




Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer