Eco Air en StructoBlend winnen innovatieprijs Pork & Poultry-beurs

Het Eco Air Care-systeem heeft de innovatieprijs gewonnen in de rubriek pluimvee tijdens de Pork & Poultry-beurs in het Brabantse Den Bosch. P. Bos veevoeders uit het Gelderse Ederveen wint bij de varkens de innovatieprijs met StructoBlend.

Eco+Air+en+StructoBlend+winnen+innovatieprijs+Pork+%26amp%3B+Poultry%2Dbeurs
© John Lamers

Het Eco Air Care-systeem is een ontwikkeling van Vencomatic en wordt exclusief geleverd en geïnstalleerd door Wouters Vencotec. Het systeem zorgt voor een ammoniakreductie van minimaal 90 procent vanuit de pluimveestal. Daarnaast vangt het systeem een groot deel van het fijn stof op. Voor de leghennen of ouderdieren, maar ook de pluimveehouder is de verbetering van het klimaat in de stal een flink pluspunt.


De temperatuur in de stal blijft altijd tussen de 20 en 29 graden, ook als het buiten vriest of de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden. De resultaten van de ouderdieren verbeteren hierdoor, weet pluimveehouder Ben Beerens uit het Brabantse Hoogeloon uit ervaring.


Korrels en niet geperste ingrediënten

Met StructoBlend levert P. Bos complete voeders voor zeugen en vleesvarkens, waarvan de helft bestaat uit korrels en de andere uit niet geperste ingrediënten. Hiermee staat de diervoederproducent drie vliegen in één klap en pakt de kostprijs 2 cent per kilo groei lager uit.


De structuur en vezels van StructoBlend zijn belangrijk voor een optimale maag- en darmgezondheid van de huidige genetica varkens. De voeringrediënten die minder goed bestand zijn tegen de hoge temperaturen, zoals vitamines en fytase, worden niet geperst. Het persen van de andere grondstoffen zorgt er juist voor dat ze goed worden ontsloten.


Andere kandidaten

Bij het pluimvee waren de andere kandidaten voor de innovatieprijs: ForitFloq Liquid dat het immuunsysteem van de kippen ondersteunt van Trouw Nutrition en Lifarma, het in-ovo vaccin tegen coccidiose van Hipra met de toedieningstechniek SmartVac van Royal Pas Reform en Innovax, het vaccin tegen de ziekte Newcastle Disease, gumboro en Marek van MSD Animal Health.

De andere kandidaten voor de innovatieprijs bij de varkens waren: AHV Aspi Paste, ondersteuning voor zeugen na het werpen, Nijsen Company met het duurzame voer uit reststromen, TwistPak van Boehringer Ingelheim om eenvoudig het circo- en mycoplasma-vaccin te mengen, de naaldloze vaccinatie Idal van MSD Animal Health en Watson die de duurzaamheid per kilo varkensvlees vanaf de grondstoffen tot en met het varkensbedrijf kan meten van Trouw Nutrition en Lifarma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer