Landwinkel verbetert logistiek met samenwerking AGF-groothandel

Landwinkel Coöperatie heeft de logistiek uitbesteed aan AGF Groothandel Postuma in het Overijsselse IJsselmuiden. Met deze samenwerking kunnen centraal aardappelen, groenten en fruit leveren worden geleverd aan de leden. Ook kunnen de negentig aangesloten landwinkels vaker worden beleverd. De eerste levering vanuit IJsselmuiden vond woensdag plaats.

Landwinkel+verbetert+logistiek+met+samenwerking+AGF%2Dgroothandel
© Niek Stam

Voorzitter van Landwinkel Coöperatie Wessel van Olst spreekt van een 'omvangrijke verhuizing' van de streekproducten van het Utrechtse Veenendaal naar IJsselmuiden. De coöperatie huurt een deel van het magazijn van het AGF-bedrijf. Postuma gaat zowel de verse producten als de overige Landwinkel-producten bezorgen.

Reden voor de centrale levering van aardappelen, groenten en fruit is de grotere vraag van leden naar vers sinds de coronacrisis, geeft coöperatievoorzitter Wessel van Olst aan. 'We zien een toenemende behoefte aan aardappelen, groenten en fruit. Daar willen we graag invulling aangeven. Postuma is veel beter in de logistiek dan wij. Hierdoor kunnen we Landwinkels niet één keer, maar drie tot vier keer per week beleveren.'


Aantrekkelijker

De voorzitter verwacht meer klanten en nieuwe Landwinkels te trekken. 'De coöperatie wordt aantrekkelijker, doordat we op de winkelvloer meer kunnen aanbieden.' Hoe groot die groei zal zijn, daar laat hij zich niet over uit. Hij gaat ervan uit dat twee derde van de leden gebruik gaat maken van het ruimere aanbod AGF-producten.

Zo'n twintig Landwinkels namen al producten af van AGF Groothandel Postuma, geeft commercieel directeur Jarno Kwakkel aan. Hij ziet meer mogelijkheden in de samenwerking. 'Wij hebben dezelfde filosofie. Samen kunnen wij de Landwinkels nog sterker maken, door ook te kijken naar de inrichting van de winkels en de marketing.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer