Kersen zo uit de boomgaard in de winkel

Eveline Westeneng van Westeneng’s koel- en fruitbedrijf De Achterdijk in Bunnik verdeelt net geplukte kersen in bakjes voor directe verkoop in de eigen, gelijknamige plattelandswinkel.

Kersen+zo+uit+de+boomgaard+in+de+winkel
© William Hoogteyling

De kersen van het ras Burlat zijn de eerste van het seizoen. Ze zijn vroeg rijp dit jaar. ‘Door de warme maand maart kunnen we de kersen drie weken eerder plukken dan vorig jaar. In vergelijking met een gemiddeld jaar is dat twee weken vroeger’, licht Westeneng toe. ‘De kwaliteit is prima. De kersen zijn heerlijk zoet.’

De kersen worden enkel verkocht in de eigen winkel, net als de aardbeien, de blauwe bessen en de pruimen. De grootste oogst moet nog komen, die van de peren. ‘Daar hebben we 35 hectare van staan, met name Conference. Die gaan naar de groothandel.’


5.000 volgers

De Achterdijk wordt gerund door Eveline en haar man Jacob. Jacob is van de teelt, Eveline van de winkel, administratie en pr. De Achterdijk heeft maar liefst 5.000 volgers via Facebook. De winkel verkoopt ook eigen eieren en seizoensgroenten, vlees en zuivel van boerderijen uit de regio. Het loopt goed. ‘We zitten maar 5 kilometer van het centrum van Utrecht. Mensen maken er in het weekend een uitje van om naar ons toe te fietsen’, zegt Eveline Westeneng.

Het fruit wordt verkocht onder de naam Kromme Rijn-fruit, naar de ligging van de boomgaard in de bocht van de Kromme Rijn. Het fruitbedrijf beschikt over een eigen koelhuis waardoor De Achterdijk jaarrond fruit kan leveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer