Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Het is hier kurkdroog'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week is Huizinga in Argentinië. Daar is hij aanwezig bij het Global Farmer Network, een bijeenkomst waarbij boeren uit de hele wereld informatie over de sector met elkaar uitwisselen.

'Het is hier kurkdroog', zegt Huizinga terwijl in de bus zit. Hij is met de andere boeren onderweg naar een lokale boerderij. In Argentinië is het nu hartje zomer. Het wordt goed duidelijk dat niet alleen Nederland een droge zomer kende, maar dat ook de boeren in Zuid-Amerika flinke regentekorten hebben. De droogte eist haar tol in een van de belangrijkste landbouwregio's, waardoor de soja- en maisoogst is vertraagd en de tarweproductie dit seizoen zelfs is gehalveerd.

Ook boer Gabriël uit Uruguay, dat aan Argentinië grenst, boert in een droog gebied. 'Ik teel sojabonen daar en het is veel te droog. We hebben echt regen nodig', vertelt hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer