Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Muizen zijn weer bezig'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week begint nogal donker voor Huizinga. De stroom is weer uitgevallen. Het is niets nieuws meer voor de ondernemer, die precies weet wat hem te doen staat.

'Ik kan de klok erop gelijkzetten', zegt Huizinga. 'Het is nu 8 uur. Het aggregaat wordt nog met de hand ingeschakeld. Het duurt 1,5 minuut voor het aan staat.' Overdag gaat de ondernemer het land op voor een kleine inspectie. Dat doet hij niet alleen. Zijn honden gaan mee het land op. Maar of hij daar nu zoveel aan heeft?

In het land zijn sporen te zien van muizen. Huizinga wijst naar een stuk land verderop: 'In het perceel daarachter zaten veel muizen. Die zijn hierheen gekomen. Toch valt het hier op dit stuk mee', oordeelt hij.

Laat in de avond laat de ondernemer een enorme file van vrachtwagens zien bij de grens van Oekraïne naar Roemenië. Hij gaat zelf ook de grens over, maar dan met de auto. Eenmaal aangekomen in Roemenië zegt hij dat hij verder vliegt naar Nederland.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer