Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Halen nu laatste mais van het land'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Huizinga en zijn gezin zijn weer terug na twee weken in Nederland voor de kerstdagen. Het valt hem meteen op hoe warm het is. 'Het is 1 januari en 20 graden. We halen nu laatste mais van het land.'

Na een lange reis met meerdere grensovergangen is zijn gezin weer heelhuids aangekomen in woonplaats Kischenzi. Daar in het midden van Oekraïne is het nu ook behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Huizinga probeert er vooral voordeel uit te halen door het land op te gaan. 'We halen nu de laatste mais van het land, dat kan mooi met dit weer. Een geluk bij een ongeluk.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer