Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Alle sporen uit het land trekken'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week gaat hij het land op om er de sporen uit te trekken na de maisoogst. 'We zijn daar nu druk mee bezig.'

Het combinen van de mais liet flink wat sporen achter. Ook is er behoorlijk met vrachtauto's en overlaadwagens over de rand van het perceel gereden, meldt Huizinga. Dat doet hij, terwijl het nog altijd rommelt in Oekraïne. Een golf aan raketten en drones afkomstig uit Rusland werd donderdag afgevuurd op verschillende steden.

Deze week werd ook bekend dat Oekraïne minstens 59 tanks krijgt van Westerse landen. 'Ik ben nu in Midden-Oekraïne', zegt Huiziga terwijl hij in zijn auto rijdt. 'De kans dat hier raketten vallen, is klein. Nu de tanks van Duitsland en Amerika komen, is de overwinning van Oekraïne dichterbij.'

Huizinga geeft deze week ook een rondleiding door de nieuwe koeienstal. In en rondom de stal wordt op het moment hard gewerkt, zodat deze in februari al kan worden gebruikt. Het schiet al mooi op. Er is een hoop gebeurd, terwijl hij in Nederland was.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer