Biologische slager en melkveehouder promoten dierlijke eiwitconsumptie

Op de Biobeurs in het Brabantse Den Bosch presenteerden slager Henk van Oers en melkveehouder Klaas de Lange hun missie: het promoten van dierlijke eiwitconsumptie uit de biologische veehouderij.

De slager en eigenaar van Deli Harmony uit het Gelderse Hedel kan het kort, maar krachtig uitleggen. 'Er wordt de laatste tijd veel promotie gemaakt voor het eten van plantaardige eiwitten. Wij vinden dat consumenten, die zweren bij biologische melk en zuivelproducten, met een gerust hart ook de eindproducten van de geslachte koe kunnen eten. Het vlees afkomstig van bijvoorbeeld de koeien van Klaas is top.'

De boerderij van De Lange bevindt zich in het buurtschap Nederland, in de kop van Overijssel, aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De melkveehouder verwerkt vanaf 1992 samen met zijn vrouw Annie de melk tot zuivel.

Het merk Weerribben Zuivel is uitgegroeid tot een begrip binnen de biologische sector. De melk voldoet vanaf 2017 aan de strenge criteria voor boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland. Daarnaast werkt De Lange op en rond zijn percelen samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.


Beter uitleggen

Van Oers ziet de melkveehouderij van De Lange als een mooi voorbeeld van goed boeren. 'De koeien hebben een goed leven en leveren gezonde melk. Als een koe uiteindelijk geslacht wordt, dan is dat fantastisch basismateriaal voor onze vleeswaren en worsten. Dat geldt ook voor varkens en kippen uit de biologische sector. Ik denk dat wij richting consument nog duidelijker moeten uitleggen wat de rol van een dier is in de hele voedselvoorziening. Het eten van dierlijk eiwit uit zo'n biologische keten, daar is niks mis mee.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer