Goed nieuws zorgt voor positieve sfeer op Biobeurs

Na twee coronajaren zonder het jaarlijkse evenement is woensdag in Den Bosch eindelijk weer een fysieke Biobeurs van start gegaan. Goed nieuws van onder meer HAK en het CBS zorgden voor een prima sfeer op de eerste beursdag.

Bionext-directeur Michaël Wilde reageerde blij op alle positieve berichten waarmee de Biobeurs begon. 'Dat we dit jaar weer een fysieke beurs mogen organiseren geeft ons al het gevoel van koeien die eindelijk de wei in mogen. Daar komt dan nog het nieuws bij dat HAK 100 procent overstapt naar biologisch, dat het verdienmodel van biologische boeren beter is geworden en dat het totale areaal biologisch weer is toegenomen. Wat mij betreft dus drie keer goed nieuws.'

De Biobeurs presenteert in de Brabanthallen een breed aanbod aan bedrijven en producten. Maar Wilde is nog niet tevreden. 'Ook biologische boeren hebben natuurlijk te maken met de energiecrisis. Op dat gebied mis je misschien als bezoeker op deze beurs de nodige informatie en stands. Daar hebben we nog huiswerk te maken. Want een consument die producten koopt van een groene boer, verwacht dat die ondernemer ook groene stroomt gebruikt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer