De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking koersen aan op fusie

De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking gaan per 1 februari intensiever samenwerken. Wanneer blijkt dat dit voordelen oplevert voor de leden, wordt aangekoerst op een fusie van de coöperaties.

De+Valk+Wekerom+en+ABZ+De+Samenwerking+koersen+aan+op+fusie
© ABZ De Samenwerking

De samenwerking is volgens de coöperaties een logisch vervolg op de samenwerking die ze al hebben op het gebied van de productie van rundvee-, pluimvee- en biologische voeders. Deze samenwerking wordt uitgebreid op onder andere het gebied van inkoop, kwaliteit, nutritie en managementondersteuning.

Samenwerken wanneer dit voordelen biedt voor leden-veehouders, is volgens De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking niet nieuw. Beide coöperaties kennen daarin een rijke historie. De beoogde strategische samenwerking wordt stap voor stap ingericht. De intentie is om na een periode van samenwerking te onderzoeken of een volledige samenwerkingsvorm van de twee coöperaties verdere voordelen voor de aangesloten leden biedt.


De combinatie De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking kan gebruikmaken van acht moderne gespecialiseerde fabrieken, die met elkaar een goede dekking hebben over Nederland. 'Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak', meldt algemeen directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking. 'De samenwerking maakt dat beide bedrijven in alle regio's een nog uitgebreider assortiment diervoeders met bijbehorend advies kunnen aanbieden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer