Coöperaties realiseren samen hygiëniseringslijn pluimveevoeders

ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei en De Valk Wekerom hebben gezamenlijk een productielijn gebouwd met hittebehandeling. Zo kunnen pluimveevoeders op het hoogst mogelijke niveau gehygiëniseerd worden. De drie coöperaties blijven wel zelfstandig de markt bedienen met hun eigen assortiment.

Co%C3%B6peraties+realiseren+samen+hygi%C3%ABniseringslijn+pluimveevoeders
© Johan Wissink

De techniek voor de hittebehandeling is ingebouwd in een bestaande productielijn in de fabriek van De Valk Wekerom in het Gelderse Lunteren. Door een slimme keuze van machines en de ingebrachte ervaring van de drie partners is er een efficiënte productielijn opgebouwd, waaruit voeders komen van constante kwaliteit, geven de mengvoercoöperaties aan. 'Pluimveehouders die produceren voor markten waarvoor dit een vereiste is, krijgen zo meer keuze.'

In de pluimveesector neemt de vraag naar gehygiëniseerd pluimveevoer toe. Het gaat hierbij vooral om gegarandeerd salmonellavrij voer voor de vermeerderingssector en voor leghennen die ingezet worden voor de productie van vaccineren. Door de hittebehandeling worden ongewenste ziektekiemen gedood, waardoor het voer een hoge hygiënestatus bereikt.De eerste proefperiode is achter de rug. Hierin zijn de lijn en de voeders uitvoerig getest. De nutritionisten en kwaliteitscoördinatoren van de drie partners hebben dit proces intensief begeleid. Zowel op hygiënestatus, verschijningsvorm als op de prestaties van het dier zijn volgens de drie veevoerleveranciers de resultaten uitstekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer