Leden staan achter ABZ De Samenwerking

Het voorstel voor een fusie van voercoöperaties De Samenwerking en ABZ Diervoeding is door de leden aangenomen. Een ruime meerderheid ging woensdag akkoord om de nieuwe coöperatie ABZ De Samenwerking op te richten. Die kan 1 januari 2022 van start.

Leden+staan+achter+ABZ+De+Samenwerking
© Studio Van Assendelft

Vanaf dat moment gaat er hard gewerkt worden aan de integratie van de twee bedrijven. De regionale klantadvisering blijft centraal staan. Voor de klanten van De Samenwerking en ABZ Diervoeding verandert er verder niet veel. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de veehouder.

Op 19 november maakten de directeuren van beide coöperaties bekend dat ze vanuit kracht samen verder willen gaan. De coöperaties hebben een vergelijkbare missie, visie en werkwijze en stellen het belang van de leden centraal. Daarnaast werken ze al jarenlang samen op het gebied van het inkopen van grondstoffen. 'De culturen van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan', melden beide voercoöperaties.


Snel veranderende omgeving

Door de grotere slagkracht van ABZ De Samenwerking kan het bedrijf beter inspelen op de uitdagingen die te wachten staan. 'De veehouderij wordt geconfronteerd met een snel veranderende omgeving. De schaalvergroting bij afnemers, de consolidatie in de markt van diervoederproducenten, de recente en toekomstige veranderende wet- en regelgeving en stijgende kosten zijn van grote invloed. Een professioneel advies, de beste kwaliteit voer, maatwerk en een optimale service dichtbij zijn belangrijke randvoorwaarden.'

ABZ De Samenwerking heeft een gezamenlijke afzet van mengvoeders van meer dan 700.000 ton per jaar. Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen in staat kosten te beheersen, de kwaliteit van producten en advies verder te verbeteren en uit te breiden, de kwetsbaarheid in een veranderende markt te verlagen en een interessante partij op het gebied van diervoeders te blijven voor alle stakeholders.


Investeringsprogramma

ABZ De Samenwerking heeft in elke regio een moderne fabriek met een deskundig team, geeft de integratie aan. De fabriek in het Zuid-Hollandse Haastrecht wordt een gespecialiseerde rundveefabriek voor het Westen, Midden en Zuiden. Hiertoe wordt een omvangrijk investeringsprogramma uitgevoerd. De dienstverlening blijft door het vertrouwde team vanuit Haastrecht verleend worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer