Vlaams sierteeltseizoen start met pluktuin in Antwerpen

Het Vlaamse sierteeltseizoen is afgelopen weekend gestart met een pluktuin van honderdduizend tulpen op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam) hield het evenement in samenwerking met Vlaamse siertelers om de sector meer voor het voetlicht te brengen.

Vlaams+sierteeltseizoen+start+met+pluktuin+in+Antwerpen
© VLAM

Het is de vierde keer dat het evenement werd georganiseerd. Naast het promoten van de Vlaamse sierteeltsector, wil Vlam de consument erop wijzen dat het seizoen van de voorjaarsbloeiers in aantocht is. Volgens Vlam kwamen er in totaal zo'n 6.500 mensen op de pluktuin af.

België produceert jaarlijks zo'n zestig tot zeventig miljoen tulpen. Dat is relatief weinig in vergelijking tot Nederland. In Nederland komt de teller ieder jaar rond de vier miljard tulpen uit. Tuliflor uit Wervik is met zestig miljoen tulpen de grootste producent van België en leverde ook dit jaar weer de tulpen voor de pluktuin in Antwerpen.


Uitdagend jaar

Eigenaar Christoph Pieters laat aan Vilt weten dat hij een uitdagend jaar achter de rug heeft. 'We hebben te maken met enorm gestegen energiekosten en die drukken behoorlijk op de marges. Een tijdelijke productiestop was voor ons geen optie. Wij hadden de bollen al besteld.'

Pieters hoopt dat het verminderde aanbod van warme kasplanten resulteert in een betere prijs voor zijn tulpen. 'Dat is afwachten, want consumenten hebben immers ook minder te besteden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
Meer weer