Veiling Zaltbommel op koers met introductie digitale klok

De voorbereiding van het digitale portaal van de veilingklok in het Gelderse Zaltbommel ligt op koers. De organisatie verwacht eind februari zowel fysiek als digitaal een breed assortiment voor de klok te kunnen aanbieden.

Veiling+Zaltbommel+op+koers+met+introductie+digitale+klok
© Veiling Zaltbommel

Vorige week kwam ten onrechte naar buiten dat de coöperatieve tuinbouwveiling in Zaltbommel helemaal zou stoppen met klokverkoop. Directeur Gerard van den Anker gaf begin oktober nog aan dat Veiling Zaltbommel 'als vanouds' blijft veilen op kavels. 'Het feit dat andere marktpartijen zoals FruitMasters helemaal stoppen met de veilingklok, geeft ons een extra boost. Klokkopers en kloktelers van elders zijn van harte welkom.'

Volgens Van den Anker is en blijft de veilingklok onmisbaar. 'Er is altijd een dagmarkt nodig. De klok geeft bovendien een goede indicatie van vraag en aanbod voor telers en kopers.' Wel merkt de veilingdirecteur vanuit onder meer België en Duitsland een toenemende interesse voor een digitale klok. Veiling Zaltbommel ziet de introductie van een digitale klok dan ook als een manier om zowel binnen- als buitenlandse kopers en telers te bedienen.

Komende periode zal de aanvoer van groenten en fruit weer op gang worden gebracht.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer