'Laad de batterij op voor komend jaar'

De overgang naar een nieuw jaar is altijd een moment van reflectie op wat er is gebeurd en vooruitkijken naar wat komen gaat. Maar het is ook een moment om even stil te staan, de gedachten te verzetten en te genieten van het samenzijn met familie, naasten en vrienden en dankbaar te zijn voor wat we wel hebben in deze tijd van grote onzekerheid.

%27Laad+de+batterij+op+voor+komend+jaar%27
© Dirk Hol

Het zal niet meevallen lichtpuntjes te vinden in een jaar dat wordt getekend door de oorlog in Oekraïne met al het bijkomend menselijk leed aldaar en de negatieve gevolgen die wereldwijd merkbaar zijn. De economische instabiliteit door energieprijzen die omhoogschoten, agrarische markten die verstoord raakten en algehele kostenstijging en inflatie.

Tel daar de enorme uitdagingen in eigen land bij op door het kabinetsbeleid op stikstof, bodem, water en ruimte en dan zien we een jaar waar we met gemengde gevoelens op terugkijken.

Daarom is het zaak de komende feestdagen te proberen de problemen even van u af te zetten en de batterij op te laden voor het jaar dat komen gaat, zodat we in januari weer vol aan de slag kunnen. U op uw bedrijven en wij in de belangenbehartiging.

Er komt voor LTO pas een akkoord als er voor de land- en tuinbouw ook echt wat te halen valt

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

Vooruitkijkend zijn onze pijlen vooral gericht op de gebiedsprocessen en het Landbouwakkoord. Laten we daar maar meteen duidelijk over zijn. Er komt voor LTO pas een akkoord als er voor de land- en tuinbouw ook echt wat te halen valt. De inzet is een oplossing voor legalisatie van Programma Aanpak Stikstof (PAS)-melders en interimmers, langjarig (2040) perspectief, inclusief verdienvermogen en reële tijdspaden met voldoende middelen en instrumenten voor bedrijven om zich aan te passen waar nodig.

Ik wens u, ondanks alles, fijne feestdagen en al het beste voor 2023. Tot volgend jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Transitie
Transitie 07-06-2018

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer