Kabinetsplannen voor verhoging grondwaterpeil in veenweide

Het kabinet heeft plannen om het grondwaterpeil te verhogen, ook in veenweidegebieden. Daarmee wil het de CO2-uitstoot verminderen en bodemdaling tegengaan. Dat hebben bronnen aan De Telegraaf gemeld.

Kabinetsplannen+voor+verhoging+grondwaterpeil+in+veenweide
© Joachim van der Valk

De peilverhoging is volgens De Telegraaf een van de punten uit de Kamerbrief Bodem en Water van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat die vrijdag verschijnt. Naast de peilverhoging komt er ook een plan voor kustgebieden om de water- en bodemkwaliteit te verhogen, onder meer om verzilting tegen te gaan.

Per gebied en in overleg met boeren zal gekeken worden wat de mogelijkheden zijn voor aanpassing van de bedrijfsvoering en het stoppen of verplaatsen van bedrijven. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en dat van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit komen vrijdag met brieven over de water-, bodem- en stikstofaanpak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer