Steun in de rug voor Friese veenweideboeren

Boeren die willen experimenteren met natuurinclusieve landbouw in het Friese veenweidegebied kunnen hiervoor maximaal 25.000 euro subsidie krijgen. In totaal is 100.000 euro beschikbaar.

Steun+in+de+rug+voor+Friese+veenweideboeren
© Alex J.de Haan

Het kan bijvoorbeeld gaan om een idee of experiment voor een grasmat die bestand is tegen natte omstandigheden en het behoud of stimuleren van de biodiversiteit van de bodem.

'Met deze subsidies kunnen boeren in dit gebied bijvoorbeeld een manier vinden om weidevogels beter te beschermen. Zij hebben verstand van hun vak en weten het beste hoe we de noodzakelijke veranderingen in de landbouw tegemoet kunnen treden. Dat draagt direct bij aan onze duurzame leefomgeving en de Friese brede welvaart', geeft landbouwgedeputeerde Klaas Fokkinga (FNP) aan.


Nieuwe ideeën

Voorwaarde is dat het gaat om vernieuwende ideeën van tenminste twee deelnemers, waarvan minimaal één agrarisch ondernemer in het veenweidegebied zit.

De subsidie Natuurinclusieve experimenten is onderdeel van de Regio Deal Natuurinclusieve landbouw waarmee de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen initiatieven voor een meer natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland willen stimuleren en versnellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer